توت فرنگی کردستان 1725 871 0918

مشاوره تخصصی کشت خاکی و هیدروپونیک-فروش نشاء توت فرنگی - ریشه لخت - گلدانی -

تاثير برخي اسانس اي گياهي و اسيد ساليسيليك در كنترل بيماريهاي قارچي بعد از برداشت توت فرنگي

تاثير برخي اسانس اي گياهي و اسيد ساليسيليك در كنترل بيماريهاي قارچي بعد از برداشت توت فرنگی

ناهید هاشمی

خلاصه مقاله:

در سال هاي اخير با بالا رفتن دانش و آگاهي مصرف كنندگان، تمايل براي كاهش يا حذف مواد شيميايي نگهدارنده مواد غذايي فزوني يافته و مقدمات حذف اين قبيل از تركيبات را فراهم آورده است. توت فرنگي يكي از محصولات مهم باغي است كه بويژه در مرحله بعد از برداشت و در حين انبارداري، حساسيت بسيار زيادي به بيماري هاي قارچي دارد. هدف اين تحقيق، بررسي اثرات تركيبات طبيعي (اسانسهاي گياهي و اسيد ساليسيليك) بر كنترل بيماري هاي قارچي بعد از برداشت توت فرنگي به عنوان جايگزيني براي روش هاي كنترل شيميايي بود. براي اين منظور آزمايشي بصورت فاكتوريل در قالب طرح كاملاً تصادفي با چهار تكرار انجام گرفت. ميوه هاي توت فرنگي رقم سلوا، در مرحله رسيدگي تجاري برداشت شده و ابتدا در محلول اسيد ساليسيليك (غلظت هاي صفر و 2 ميلي مولار ) و سپس در محلول هاي آبي اسانس هاي گياهان آويشن( Thymus migricus) مرزه
( Satureja hortensis ) و ميخك( Eugenia caryophyllata) (غلظت هاي صفر،200 ،400 و 600 ميكروليتر در ليتر) (علضت هاي صفر،200
400 و 600 ميكروليتر در ليتر) غوطه ور گرديدند و پس از خشك شدن به سردخانه با دماي صفر تا يك درجه سانتيگراد منتقل گرديدند. در حين نگهداري ميوه ها در سردخانه، ميزان رشد قارچ ها روي ميوه ها هر 7 روز يكبار اندازه گيري شد. نتايج اين تحقيق نشان داد كه با پيشرفت دوره انبارداري، درصد ميوه هاي آلوده افزايش يافت. درصد ميوه هاي آلوده در ميوه هاي تيمار شده كاهش معني داري را نسبت به ميوه هاي شاهد (در هر سه زمان اندازه گيري) نشان داد. بيشترين و كمترين شدت آلودگي ميوه ها (در اواخر دوره انبارداري) به ترتيب با ميانگين 6 و 3.25 مربوط به تيمارهاي شاهد و غلظت 2 ميلي مولار اسيد ساليسيليك مي باشد. نتايج اين تحقيق همچنين بيانگر اين واقعيت بود كه، كاربرد تلفيقي تيمارهاي اسيد ساليسيليك و اسانس هاي گياهي نسبت به كاربرد اسانس هاي گياهي به تنهايي تأثير بيشتر و نسبت به كاربرد اسيد ساليسيليك به تنهايي تأثير كمتري در كاهش آلودگي هاي قارچي داشت. به عبارت ديگر كاربرد اسيد ساليسيليك به تنهايي بيشترين تأثير را در كاهش آلودگي هاي قارچي داشت.

[ بازدید : 4280 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

[ 24 / 11 / 1393 ] [ 23:39 ] [ محمد گویلی فوق لیسانس باغبانی 09188711725 ]

[ ]

ساخت وبلاگ تالار ایجاد وبلاگ عکس عاشقانه فال حافظ فال حافظ خرید بک لینک خرید آنتی ویروس دانلود تک آهنگ خرید ملک در ترکیه نرم افزار حسابداری نقشه یو تی ام دانلود آهنگ جدید امیر تتلو میگم خانوم یکمی آرومتر طراحی سایت میلاد راستاد بغل تو بازی انفجار چت وایت برد وایت برد بازار جهانی میلاد راستاد
بستن تبلیغات [X]